Tarkkuutta timanttisahauksella

timanttiporaus

Timanttisahaus mahdollistaa kovien kiviainesten esimerkiksi tiilen ja betonin työstämisen siististi ja täsmällisesti. Timanttisahausta hyödynnetään sekä uudis- että korjausrakentamisessa silloin, kun kivipohjaistenmateriaalien käsittelemiseen kaivataan tarkkuutta. Timanttisahausta käytetään esimerkiksi ikkunoiden ja oviaukkojen tekemiseen sekä LVI-järjestelmien asennukseen tarvittavien reikien leikkaamiseen. Reijitys timanttisahalla on mahdollista tehdä niin lattiaan, seinään kuin kattoon. Timanttisahoja on mahdollista hyödyntää sekä käsikäyttöisesti että automaattisesti, jolloin koneenkäyttäjä vain valvoo sahan työskentelyä tai osallistuu sen käyttöön hyvin pienellä panostuksella. Esimerkiksi erityisen seinäsahan kisko voidaan kiinnittää kaltevaan tai pystysuoraan seinään tai lattiaan, johon ei esimerkiksi normaalilla lattiasahalla pääse käsiksi. Saha tekee työnsä ja koneenkäyttäjän ei tarvitse kuin ohjata. Timanttisahalla onnistuu myös erilaisten tolppien asennukset ja pilareiden katkaisut. Timattisahalla kohdistus on äärimmäisen tarkkaa ja timanttisahan käyttö mahdollistaa niin suorien kuin kaltevienkin leikkausten tekemisen. Timanttisahauksessa pystytään myös paremmin varmistamaan sahauskohdetta ympäröivien rakenteiden säilyminen ehjänä.

Isompien reikien työstäminen onnistuu timanttiporalla. Timanttiporalla touteutettavia hankkeita ovat esimerkiksi suuremmat LVI-asennukset ja läpiviennit tai portaikot ja hissikuilut. Betonivalua tehdessä on aina kannattavampaa reijittää jälkeenpäin. Timanttiporauksen tarkkuuden ansiosta kalliit ja aikaavievät jälkipaikkaustyöt jäävät työmailla usein kokonaan pois. Timanttiporaus ei myöskään aiheuta ylimääräistä tärinää tai kovaa runkoääntä.

Turvallisuus on kaikki kaikessa

Rakennuspöly, eikä varsinkaan kivipöly, ole terveellistä hengittää. Jotkut toimijat kuten esimerkiksi SBS Team onkin panostanut vesijäähdytteiseen kalustoon. Vesijäähdytteisellä timanttisahalla kivipölyä ei kerry lähes ollenkaan. Lisäksi sahaukset tehdään pääsääntöisesti märälle pinnalle, jolloin myös vesi toimii tehokkaana pölynsitojana. Rakennuspölyn ja häiritsevien runkoäänien minimoiminen on tärkeää etenkin kohteissa, joissa toiminta jatkuu normaalisti muutostöiden aikana. Timanttisahauksella toteutettujen töiden jälkeen siivouksen tarve on usein minimaalinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.